Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Opleidingen

De studierichtingen:

We hebben bij het kiezen van de schoolopleidingen gekozen voor een zogenaamde SMK. In Indonesië zijn er in principe twee mogelijkheden: een SMA een voorbereiding op een universiteitsstudie, en een SMK wat te vergelijken is met een middelbare beroeps opleiding.

Gezien de achtergrond zowel privé als educatief van de kinderen in de dorpen hebben we gekozen voor deze laatste mogelijkheid. We leiden kinderen op voor een beroep.

 

Ondanks dat toerisme niet op een heel hoog ontwikkeld plan staat in het gebied, zijn er toch meer dan voldoende mogelijkheden voor jonge mensen om een baan te vinden in de toeristen sector. We besloten om het vak “toerisme” onder te verdelen in: hotel/ resort toerisme, duik toerisme en  “Tours & Travel” verder bestaat de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding computer technologie.

 

Naast het “normale” curriculum zoals dit is vastgelegd door de overheid, krijgen de kinderen theoretische en praktische les in hun gekozen vakgebied. De studenten van de hotel afdeling worden opgeleid voornamelijk voor een baan aan de “frontdesk” en de huishouding . Het is ons streven om dit verder uit te bouwen naar de keuken en de engineering.

 

Voor de duikopleiding leren de studenten het eerste jaar zwemmen en snorkelen en in de theorie wat over marketing, de duikindustrie en de theorie die hoort bij het snorkelen. In het tweede en derde jaar worden ze opgeleid tot Open Water duiker, Advanced duiker en Rescue duiker met EFR, maar krijgen daarnaast ook zowel praktische als theoretische les in het werken als boat crew en duikgids.

 

De “Tour & Travel” afdeling is voor diegenen die niet in de duik klas kunnen blijven, of daar voor kiezen. Hier leren zij als “land gids” te werken en leren hoe zij bij een reisbureau zouden kunnen werken.

 

In de klas computer technologie leren de studenten de werking van een computer, internet modems en andere hardware items, maar daarnaast ook het omgaan met verschillende belangrijke software programma’s. We zijn ook onlangs begonnen dit verder uit te breiden met grafische programma’s.


KRO-NCRV geeft elk jaar een mooi bedrag aan drie goede doelen die op een bijzondere manier bijdragen aan een warme, zorgzame samenleving. Kehidupan Anda is zo’n goed doel. Daarom doe ik mee aan Actie Warm Hart en zet ik me in om voor dit doel € 10.000 te verdienen! De goede doelen met de meeste stemmen, maken kans op een van de hoofdprijzen. Daarom wil ik u vragen: Helpt u mee? Breng uw stem uit op: www.kro-ncrv.nl/warmhart/kehidupan-anda