Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Bahowo

In 2004 kwam het schoolhoofd van een lagere school in een nabijgelegen dorp Simone om hulp vragen. Een overheidsschool, bestaande uit 2 kleine gebouwtjes, waarvan er 1 ingestort was en in zee gezakt. Er gingen op dat moment 60 kinderen naar school en moesten onderwezen worden in twee kleine lokalen simultaan op 6 niveaus en maar 2 leerkrachten. Financieel was dit onmogelijk en daarnaast was het feit dat dit een overheidsschool betrof ook geen incentive om te helpen tot…. Simone op een dag bij de school naar binnen liep en de ellende zag. Hier moest iets aan gedaan worden.

Middels gasten van het duikcentrum, vrienden, familie en privé donaties werd er in 2005 een nieuw gebouw neergezet met 4 klaslokalen en het tweede gebouwtje werd volledig gerenoveerd. Er werden nieuwe meubels gemaakt en op werd de school officieel overgedragen aan de overheid.

 

Tijdens de openingsceremonie op 20 Maart 2006 belooft de overheid meer leerkrachten te sturen en na een kritische speech van Simone, belooft zij om ook een middelbare school te bouwen voor het gebied.

 

Hieronder een diashow van de bouw van de nieuwe school in Bahowo.


KRO-NCRV geeft elk jaar een mooi bedrag aan drie goede doelen die op een bijzondere manier bijdragen aan een warme, zorgzame samenleving. Kehidupan Anda is zo’n goed doel. Daarom doe ik mee aan Actie Warm Hart en zet ik me in om voor dit doel € 10.000 te verdienen! De goede doelen met de meeste stemmen, maken kans op een van de hoofdprijzen. Daarom wil ik u vragen: Helpt u mee? Breng uw stem uit op: www.kro-ncrv.nl/warmhart/kehidupan-anda