Bahowo

In 2004 kwam het schoolhoofd van een lagere school in een nabijgelegen dorp Simone om hulp vragen. Een overheidsschool, bestaande uit 2 kleine gebouwtjes, waarvan er 1 ingestort was en in zee gezakt.

Er gingen op dat moment 60 kinderen naar school en moesten onderwezen worden in twee kleine lokalen simultaan op 6 niveaus en maar 2 leerkrachten. Financieel was dit onmogelijk en daarnaast was het feit dat dit een overheidsschool betrof ook geen incentive om te helpen tot…. Simone op een dag bij de school naar binnen liep en de ellende zag. Hier moest iets aan gedaan worden.

Middels gasten van het duikcentrum, vrienden, familie en privé donaties werd er in 2005 een nieuw gebouw neergezet met 4 klaslokalen en het tweede gebouwtje werd volledig gerenoveerd. Er werden nieuwe meubels gemaakt en op werd de school officieel overgedragen aan de overheid.

Tijdens de openingsceremonie op 20 Maart 2006 belooft de overheid meer leerkrachten te sturen en na een kritische speech van Simone, belooft zij om ook een middelbare school te bouwen voor het gebied.