Studierichtingen

We hebben bij het kiezen van de schoolopleidingen gekozen voor een zogenaamde SMK. In Indonesië zijn er in principe twee mogelijkheden: een SMA een voorbereiding op een universiteitsstudie, en een SMK wat te vergelijken is met een middelbare beroeps opleiding.

Gezien de achtergrond zowel privé als educatief van de kinderen in de dorpen hebben we gekozen voor deze laatste mogelijkheid. We leiden kinderen op voor een beroep.

Werken in Toerisme

Ondanks dat toerisme niet op een heel hoog ontwikkeld plan staat in het gebied, zijn er toch meer dan voldoende mogelijkheden voor jonge mensen om een baan te vinden in de toeristen sector. We besloten om het vak “toerisme” onder te verdelen in: hotel/ resort toerisme, duik toerisme en Tours & Travel. Verder bestaat de mogelijkheid tot het volgen van een opleiding computer technologie.

Naast het “normale” curriculum zoals dit is vastgelegd door de overheid, krijgen de kinderen theoretische en praktische les in hun gekozen vakgebied. De studenten van de hotel afdeling worden opgeleid voornamelijk voor een baan aan de “frontdesk” en de huishouding . Het is ons streven om dit verder uit te bouwen naar de keuken en de engineering.

De duikopleiding

Voor de duikopleiding leren de studenten het eerste jaar zwemmen en snorkelen en in de theorie wat over marketing, de duikindustrie en de theorie die hoort bij het snorkelen. In het tweede en derde jaar worden ze opgeleid tot Open Water duiker, Advanced duiker en Rescue duiker met EFR, maar krijgen daarnaast ook zowel praktische als theoretische les in het werken als boat crew en duikgids.

De hotelschool

De “Tour & Travel” afdeling is voor diegenen die niet in de duik klas kunnen blijven, of daar voor kiezen. Hier leren zij als “land gids” te werken en leren hoe zij bij een reisbureau zouden kunnen werken.

Technische opleiding

In de klas computer technologie leren de studenten de werking van een computer, internet modems en andere hardware items, maar daarnaast ook het omgaan met verschillende belangrijke software programma’s. We zijn ook onlangs begonnen dit verder uit te breiden met grafische programma’s.