Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Stichting

 

 

 

 

Stichting Kehidupan Anda is opgericht in 2001 om de, uit Nederland afkomstige Simone Gerritsen, te helpen bij het bouwen van een school in het dorpje Tongkeina in Noord Sulawesi. Tot voor die tijd waren er geen mogelijkheden voor dorpskinderen om een verdere opleiding dan de lagere school te volgen.

De stichting maakt geen winst, maar helpt kinderen van 6-18 jaar naar school te gaan en op die manier, door middel van een goede opleiding, een beter leven te creëren voor henzelf en hun directe familie.

De stichting support 3 verschillende projecten; facilitair, zoals het bouwen en onderhouden van de faciliteiten; operationeel, door het ondersteunen van de leerkrachten en het ondersteunen van de verschillende omgevingsbescherming projecten en ons inmiddels beroemde studiefonds.

Sinds de aanvang van de bouw van de school in 2006 heeft de stichting Kehidupan-Anda (dit betekent “jouw leven”) een groot aantal kinderen geholpen.

Middels donaties van “sponsorouders” heeft de stichting het schoolgeld kunnen betalen voor kinderen waarvan de ouders dit niet konden. Bijgedragen aan het onderhoud en de verbetering van de faciliteiten, zoals bijvoorbeeld het bouwen van een bibliotheek en het bouwen van extra klaslokalen, maar ook aan het daadwerkelijke operationeel draaiend houden van de school.

 

 


KRO-NCRV geeft elk jaar een mooi bedrag aan drie goede doelen die op een bijzondere manier bijdragen aan een warme, zorgzame samenleving. Kehidupan Anda is zo’n goed doel. Daarom doe ik mee aan Actie Warm Hart en zet ik me in om voor dit doel € 10.000 te verdienen! De goede doelen met de meeste stemmen, maken kans op een van de hoofdprijzen. Daarom wil ik u vragen: Helpt u mee? Breng uw stem uit op: www.kro-ncrv.nl/warmhart/kehidupan-anda