of

Eerste nieuwsbrief

In Januari werd er in Manado een jaarlijks terugkerend regionaal business evenement georganiseerd voor bedrijven. Op dit evenement was Simone als spreekster uitgenodigd. Velen bedrijven bieden als marketing hun producten of diensten gratis aan.
Simone kwam op het idee om 3 grote prijzen niet gratis weg te geven maar deze te veilen voor het goede doel. De veiling werd een groot succes en Simone heeft een leuk geld bedrag bij elkaar gepraat voor de scholen in Lembeh, Raja Ampat en natuurlijk onze eigen school in Tongkaina.

Project in Raja Ampat zijn nieuwe toiletten gebouwd, waarbij het resort Papua Explorers het geld bedrag van de veiling verdubbeld heeft.

Project voor onze school zijn nieuwe maskers en snorkels aangeschaft voor de duikopleiding.

Duikbeurs Duikvaker Nederland

In februari stonden we met de Stichting samen met het duikresort Thalassa op de beurs Duikvaker in Nederland. Het was weer een hele drukke beurs met veel bezoek van sponsoren die gezellig een kopje koffie kwamen drinken. Een praatje met elkaar maken is toch leuker dan alleen communiceren via de mail. Als hoogte punt was natuurlijk weer het bezoek van het koningshuis Nederland Pieter van Vollenhoven met zijn zoon. Altijd met veel belangstelling laten ze zich informeren over de school en het sponsorproject.

Weer succesverhalen van oud-leerlingen van de school:

Haar naam is Dince en ze is in 2010 geslaagd als duikgids. Op de foto links(2009) is Simone de kleurenkaart van gezond koraal aan het uitleggen en rechts (2014) werkt ze als duikgids op live-aboard in de wateren rondom Komodo en Raja Ampat.

In Raja Ampat hebben wij(Paul en Yvonne) zes zeer enthousiaste jongens ontmoet, afkomstig van de school uit Tongkaina/Manado. Simone heeft ze een goede opleiding tot duikgids gegeven, ze zijn zeer gedreven en doen hun werk met heel veel plezier.

Gasten bezoeken de school

Gasten van het Thalassa resort brachten in februari een bezoek aan de school en toevallig vond er een muziekles plaats in de bibliotheek. Deze multifunctionele ruimte is in 2012 gemaakt door leerlingen uit Nederland van het LCA project.

In April/Mei bezochten één van onze sponsoren Evert en Fredie Sulawesi. Ze hadden 18 kg bagage extra meegenomen voor de kinderen en de school. De schriftjes en kleurpotloden zijn door de kinderen met groot enthousiasme in ontvangst genomen.

Geslaagd aan de Universiteit

Eind februari is er weer een student geslaagd aan de Universiteit. Jacqline is onze derde student die met hulp van de stichting haar studie kon afronden. Jacqline heeft de afstudeer richting Marine biologie gedaan. Uiteraard zijn we super trots op haar! Op de foto rechts staat Jacqline samen met Emma. Emma zal hopelijk volgend jaar afstuderen aan de Universiteit.

Uitbreiding school

De regering van Indonesië heeft geld gegeven voor nog meer uitbreiding. De school heeft een grote regionale functie en staat goed aangeschreven. De landelijke toetsen worden goed gemaakt en percentage van slagen is hoog.
Twee oud-leerlingen Rani en Stefa werken nu als onderwijzeres op de school. Zij geven Indonesiche en Engelse les.

Hoogtepunten

Bezoek van 24 leerlingen van de JIS Jakarta Internationale school. Samen met de leerlingen van onze school worden er sportieve zwemwedstrijden en een beach clean-up georganiseerd.

Leerlingen geslaagd

Opleiding van de school bestaat uit:
TK(kleuterklas), SD(basisschool), SMP(junior high school) drie jaar en SMK(senior high school) drie jaar.

SMK bestaat uit Toerisme, Computer en Duiken.

  • Examen →SMP(junior high school) voor doorstroming naar SMK(senior high school)
  • Examen →SMK(senior high school) → zoeken naar een baan of doorstromen naar de universiteit.

Blogger:

Yvonne Jacobs

Deel artikel:

Wat fijn dat je je wilt inzetten voor onze kids!

Hoe werkt het?

Sponsor een kind

Hoe werkt het?