of

Ontmoet onze nieuwe correspondenten!

1 Yesi Jeysy

Na uitvoerig overleg hebben we voormalig studenten Yesi en Jeysy aangesteld als officiële reporters voor onze school. Zij zullen met regelmaat blog posts verzorgen voor onze website, zodat je altijd op de hoogte bent van alles wat er gebeurt in de school.

Jeysy

Hoi Jeysy, kun je jezelf voorstellen?

Mijn naam is Jeysy Manahede en ik ben 25 jaar oud. Ik ben afkomstig van het eilandje Lembeh. In 2013 liet ik me inschrijven voor de duikschool van SMK Solagratia. Na het afronden van de opleiding had ik het geluk om een scholarship te mogen ontvangen van de provinciale overheid, en kon ik een vervolgstudie doen in Manado State University van 2016 tot 2020.

Na het behalen van mijn diploma, ging ik weer terug naar mijn oude schooltje, maar dit keer als lerares. Nu geef ik les in Duitse taal, kunst & cultuur en religieuze studies.

Wat kunnen we van je verwachten?
Alles in- en rondom de school wat noemenswaardig is. Van een kijkje in onze klassen tot bijzondere campagnes die we voeren in de omgeving.

Yesi

Hallo Yesi, stel je eens voor…

Ik ben Yesi Pontoh, en ik woon in het dorpje Pangiang in Noord Sulawesi, maar ik ben geboren in Batusaiki, Manado in 1992.
Ik ben in 2010 geslaagd voor m’n examen in deze school, en dat maakt me tot een van de eerste afgestudeerden sinds de oprichting van SMK Solagratia.

Ik wilde heel graag duiker worden, maar mijn ouders vonden dat helaas niet zo’n goed idee. Daarom volgde ik hier een opleiding in Hospitality.

En wat deed je daarna?
Ik vond werk bij een duikcentrum in Bali voor een paar maanden, om daarna terug te keren naar Manado. Uiteindelijk kwam ik bij Thalassa Dive Resorts terecht en werk hier nu in de front office. Ik focus nu voornamelijk op social media en marketing.

Ik zal updates delen van onze school, en ik laat graag zien hoe een dorpsschooltje in Indonesia functioneert…

Nou, dames. We zijn blij dat jullie je willen inzetten voor onze school!

Blogger:

Arjen Bokhoven
Als webmaster van de stichting draag ik zorg voor de meeste technische kwesties. Getrouwd en woonachtig in Manado, Noord Sulawesi. Eigenaar van de leukste hond en kat. In mijn vrije tijd speel ik graag darts.

Deel artikel:

Wat fijn dat je je wilt inzetten voor onze kids!

Hoe werkt het?

Sponsor een kind

Hoe werkt het?