of

Brrrr wat koud!

Featured

Een klein jaartje verder en veel voorbereidingen zoals nieuwe paspoorten is het eindelijk zover dat er zeven leerlingen en twee onderwijzeressen vertrekken naar Nederland.

Uitwisselingsproject tussen de school in Nederland, Landstede Sport en Bewegen Zwolle met onze “arme” school SM Krisolton Solagratia Tongkaina.

In Juni 2022 is de groep uit Zwolle te gast geweest in Indonesië, zie vorige Blogs waarbij ze gekoppeld werden aan buddy’s en zo met z’n allen verschillende sportieve en sociale activiteiten hebben ondernomen. 

Vliegtickets, verblijf, vervoer, warme kleding etc. werden door de school uit Zwolle geregeld en op 24 maart vloog de groep onder begeleiding van Stefa en Fitria naar Schiphol Amsterdam. Zeer spannend omdat ze nog nooit ver van huis waren geweest en voor het eerst in een vliegtuig zaten.

Eénmaal in Nederland was gelijk de temperatuur een shock, dikke kleding en een winterjas waren nodig, het was toch wel héél erg koud!

Vanuit de B&B werden er allerlei activiteiten ondernomen en het dagelijkse progamma zat helemaal vol. Vele sporten, teambuilding en verschillende uitjes met z’n allen stonden in de planning. Een dagje naar Amsterdam, Rondvaart door de grachten, Slagharen, Boogschieten, Klimmuur, Trampoline park, Indoor skiën, Kamp Westerbork 2de wereldoorlog, Boerderij Judith farmhouse, Bootcamp etc. en het Hollandse eten!

De cultuur shock om in een tentje te slapen bij een temperatuur van -2 graden op de Bootcamp was enorm en het niet eten van rijst maar typisch Nederlands eten zoals stampot, brood en bitterballen hebben ze gelukkig overleeft!

Om dit allemaal te bekostigen werd er een Indonesische avond georganiseerd waarbij belangstellende konden inschrijven. Onder het genot van een drankje, het zien van de traditionele Indonesische dansen en het heerlijke zelf klaar gemaakte eten kon er met groot succes terug gekeken worden op dit fantastisch uitwisselingsavontuur.

Voor de leerlingen en onderwijzeressen een onvergetelijke ervaring wat ze nooit meer vergeten. Van de zeven leerlingen waren er drie die in het sponsorprogramma van de Stichting KA zaten, zij zijn inmiddels allemaal geslaagd met een prachtig diploma.

Met grote dank aan onderwijzeressen Stefa en Fitria die de groep weer veilig naar huis hebben gebracht. 

Onderwijzers Joep en Arian, ouders, school Landstede Sport en Bewegen Zwolle, B&B in Anevelde en velen andere willen we enorm bedanken voor de inzet die jullie hebben gedaan voor de school in Tonkaina.

Blogger:

Arjen Bokhoven
Als webmaster van de stichting draag ik zorg voor de meeste technische kwesties. Getrouwd en woonachtig in Manado, Noord Sulawesi. Eigenaar van de leukste hond en kat. In mijn vrije tijd speel ik graag darts.

Deel artikel:

Wat fijn dat je je wilt inzetten voor onze kids!

Hoe werkt het?

Sponsor een kind

Hoe werkt het?