of

Milieubewustzijn vergroten met onze “beach school”

Milieubewustzijn vergroten met onze "beach school"

Onze schoolactie met als thema zorg voor de kust, liefde voor het milieu.

Vrijdag, 08 september 2023, voerde onze school een echte Strandschoolactie uit met onder andere de Tentengkoren dans, plastic zombies, een poëzievoordrachtwedstrijd met als thema “mijn strand”, het planten van mangroven, het schoonmaken van het strand en het aanleggen van koraal substraten.

Deze actie is de laatste activiteit van de implementatie van de Sekolah Pantai Indonesia module, namelijk 4A, dat Waarnemen, Analyseren, Onderwijzen en Actie omvat.

Simone gaf een toespraak over de oprichtingsgeschiedenis van de school en activiteiten op het gebied van milieubehoud en het redden van rifvissen.

En dit evenement werd bijgewoond door het Indonesische ministerie van Maritieme Zaken en Visserij, die ook een toespraak hield over het vergroten van het milieubewustzijn onder leerlingen op school.

Het doel van deze activiteit is om van studenten of de jongere generatie “actoren van verandering” te maken met betrekking tot het probleem van plastic afval in het kustmilieu en in de omgeving waar ze wonen, en die verandering begint bij henzelf.

Blogger:

Yesi Pontoh
Ik vind het geweldig om deel uit te maken van Kehidupan Anda en om alle activiteiten op de school te delen. Mijn dagelijkse bezigheden bestaan uit het verzorgen van mijn vader en werken bij Thalassa als multimedia-assistent. Ik geniet van fotografie en het maken en bewerken van video’s.

Deel artikel:

Wat fijn dat je je wilt inzetten voor onze kids!

Hoe werkt het?

Sponsor een kind

Hoe werkt het?