of

Onze nieuwe huisstijl

Kehidupan Anda logo - wit op paars

In januari 2017 ontving ik van Simone een mailtje met als onderwerp: “knullige amateur”. Even schoot mijn brein in de kramp: was dit een stellig oordeel over mijn capaciteiten als ontwerper? Ik was net een jaar bezig als freelancer, dus wie weet…
Het bleek natuurlijk vals alarm: dit was gewoon humor met zelfspot. Ik opende het mailtje, waarin ze me vroeg of ik kon helpen met een nieuw logo voor Kehidupan Anda. Ze had een concept gemaakt in Photoshop, en ze was benieuwd of ik het een duw in de juiste richting kon geven.

Ik voelde me direct betrokken bij het proces. Een nieuw logo en beeldmerk ontwikkelen is voor mij een van de leukste aspecten van grafisch ontwerpen, vooral als het gaat om een organisatie met een duidelijke missie.

Concept van Simone.
Tweede concept
Mijn herinterpretatie uit 2017.

Zoals is te zien veranderde ik niet veel aan dat eerste concept: het vissende kind in het bootje bleef behouden. Een iets warmer oranje werd ondersteund door blauwe golven van de zee. Het bestuur was tevreden en er werden visitekaartjes gedrukt om uit te delen: het nieuwe logo deed de ronde op Duikvaker in 2017 en 2018.

En toch knaagde er iets…

Hoe vaker ik naar het concept keek, hoe meer problemen ik had met het vissende kind. Stichting Kehidupan Anda werkt namelijk nauw samen met Simone (een PADI Course Director) om kinderen op te leiden tot duikers zodat ze aan de slag kunnen als duikgids.

Dit strookte niet met het beeld van vissen uit het water hengelen, vooral omdat duikers altijd geleerd wordt om respectvol om te gaan met het milieu. Leave nothing but bubbles, take nothing but pictures.

Een frisse doorstart

Op een rustig moment besloot ik een nieuwe poging te doen, maar dit keer moest het roer radicaal om. Ik liet het oude concept los en legde de focus op simpel, abstract en herkenbaar.

Na wat experimenteren werd dit het uiteindelijke resultaat:

In het concept zien we een abstracte letter K, een opengeslagen boek, en de uitlopende bochten kunnen staan voor nieuwe wegen inslaan of zelfontwikkeling. De kleurstelling in violet maakt er een fris en doeltreffend geheel van. Deze kleur zien we ook subtiel verwerkt hier op de website, zoals buttons en links.

Het symbool kan ook los gebruikt worden als social media profiel:

Video identity

Het resultaat is een modern logo dat de tand des tijds kan weerstaan, en geeft de stichting een sterke identiteit.

Blogger:

Arjen Bokhoven
Als webmaster van de stichting draag ik zorg voor de meeste technische kwesties. Getrouwd en woonachtig in Manado, Noord Sulawesi. Eigenaar van de leukste hond en kat. In mijn vrije tijd speel ik graag darts.

Deel artikel:

Wat fijn dat je je wilt inzetten voor onze kids!

Hoe werkt het?

Sponsor een kind

Hoe werkt het?